Over ons

Wie zijn toch die 2Mutsen die koken?

Wij zijn Willeke en Corry,  twee vriendinnen die tijdens een trip naar Cagliari het plan kregen ‘iets’ met onze passie voor koken en Sardinië te doen.

Voordat je nu denkt: oh, alweer een stel foodbloggers/vloggers… Klik alsjeblieft niet weg, lees nog even door.

In ons blog zul je kennismaken met producten en gerechten uit deze redelijk onbekende culinaire regio. Sardinië heeft van oudsher een simpele, boeren keuken zonder fratsen, maar bomvol kleur en smaak. Dat is waar wij blij van worden en aan jullie laten zien. Denk dan aan:

  • De eenvoud qua ingrediënten ! Check!
  • Gezond en lekker. Check!
  • Eerlijk en puur. Check!
  • Het verhaal erachter. Check!
  • En tot slot het plezier in de keuken en aan tafel. Check!!

Maar toch… er is meer!

Sardinië is ook de plek waar de Blue Zone voor het eerst is ontdekt. De geheimen achter de Blue Zone kennen wij al jaren. Door lokale vrienden en kennissen zijn we meegenomen in de geheimen ervan. Nu is het moment dat wij onze kennis met jullie gaan delen.

Wanneer je ooit Sardinië hebt bezocht, dan prikkelen we je herinneringen met onze gerechten en verhalen.

Is Sardinië onbekend terrein voor jou, maar ben je nu wel een tikkie nieuwsgierig? Mooi! Graag laten we je kennismaken met la Cucina Sarda.

Of lopen jouw roots naar Sardinië? Is je vader of je nonno er geboren, of misschien beide ouders? Dan hopen we dat onze verhalen en ervaringen een blik van herkenning en een lach op je gezicht zetten (daar doen we het voor!).

Via blog, vlog en Instagram kun je ons volgen. We laten je meelezen met onze mooiste resultaten (hé tuurlijk), onze blunders (ja, bummer! die ook!) en hopen dat het koken jullie net zoveel plezier brengt als ons.

Lekker puur koken is niet moeilijk.  En als het wat lastiger wordt, dan zijn die 2Mutsen er om je te helpen.