TerreRare Carignano del Sulcis Riserva D.O.C.

17,95

Sella & Mosca

Uitverkocht

Beschrijving

TerreRare Carignano del Sulcis Riserva D.O.C.

De wijn is mooi robijnrood met een neus balanceert tussen vanille en rood fruit. Drie jaar gerijpt in eiken vaten. Hierdoor een volle smaak van fruit maar ook licht kruidig, medium body met complexiteit op de finish.

De Carignano druif is in het mediterrane bassin een bekende. De druif is in een ver verleden op Sardinië geïntroduceerd en heeft zich aangepast aan de Sardijnse omgeving (lees: lange, droge en hete zomers, relatief warme nachten).

Het gebied waar de druif wordt geteeld is de Sulcis; gelegen tussen Capo Teulada en de bergen van de Iglesiente in de Zuidwestelijke hoek van sardinië.

Na het kneuzen begint direct de fermentatie met de schil op een temperatuur van 30 graden voor een periode van 10 tot 15 dagen. Direct na de tumultueuze fermentatie begint een langzame voltooiing van de wijn door middel van een malolactische fermentatie: een methode waarin appelzuren worden omgezet in melkzuur en waarbij de wijnzuren onaantepast blijven. Op deze wijze wordt de wijn milder, harmonischer en wordt de complexiteit verbeterd.

Extra informatie

Producent

Sella & Mosca

Jaar

2008

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “TerreRare Carignano del Sulcis Riserva D.O.C.” te beoordelen